Ταινία στο σινεμά ή ταινία στο home theater;

Πριν μια εικοσαετία το δίλημμα δεν υπήρχε. Οι κινηματογραφόφιλοι δεν θα διάλεγαν ποτέ να δουν μια σοβαρή ταινία στη μικρή οθόνη, που ήταν… πραγματικά μικρή, με χαμηλή ανάλυση, ενώ και ο οικιακός ήχος δεν συγκρινόταν σε καμία περίπτωση με το surround μιας κινηματογραφικής αίθουσας.

Στις μέρες μας όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει: Οι τηλεοπτικές οθόνες έχουν ανάλυση 4Κ και μπορείς να έχεις στο σαλόνι σου ένα αξιοπρεπέστατο ηχητικό σύστημα home theater, χωρίς να πέσει έξω ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Οπότε το ερώτημα είναι επίκαιρο: Ταινία στο σινεμά ή ταινία από τον καναπέ;

Αυτοί που προτιμούν να μη βγουν από το σπίτι είναι όλο και περισσότεροι και επιστρατεύουν κάποια λογικά επιχειρήματα, για να υποστηρίξουν την άποψή τους.

Το σινεμά έχει γίνει ακριβό

Σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η λιτότητα και πολλοί έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα. Αν συνυπολογίσεις εισιτήριο, ποπ κορν, αναψυκτικό, ταξί ή εισιτήριο μετρό, έστω και χωρίς ποτό μετά, τα έξοδα είναι πολλά για να δεις μια ταινία σε κινηματογραφική αίθουσα.

Δες ταινίες στον δικό σου χρόνο

Στο σπίτι μπορείς άνετα να δεις μια ταινία το πρωί της Κυριακής, πριν τα παιδιά ξυπνήσουν ή αργά το βράδυ, αν δυσκολεύεσαι να σε πάρει ο ύπνος. Αντιθέτως, σε μια κινηματογραφική αίθουσα οι ώρες προβολής είναι προγραμματισμένες. Αυτό προσθέτει άγχος σε μια ήδη φορτωμένη καθημερινότητα. Πρέπει να φτάσεις στην αίθουσα στην ώρα σου και να παλέψεις στο μποτιλιάρισμα ή να εύχεσαι να μην αργήσει το λεωφορείο. Επίσης, στο σπίτι μπορείς να διακόψεις όποτε θέλεις την ταινία που βλέπεις, αν είναι κουραστική ή βαρετή ή απλά γιατί θέλεις να παίξεις στο Jackpot City casino ένα από τα συναρπαστικά παιχνίδια του, με τα υπέροχα γραφικά και το ενδιαφέρον gameplay τους.

Μεγαλύτερη επιλογή

Στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν πολλές αίθουσες που προβάλλουν διαφορετικές ταινίες (αν και ορισμένες είναι απαγορευτικά μακρινές), αλλά στις μικρότερες μια υπηρεσία streaming είναι η μόνη λύση για να δεις τις τελευταίες κυκλοφορίες.